Fjordcruise Romsdalsfjorden

Never Stop Exploring Your World

Dagstur eller med overnatting på Finnøy Havstuer.

Vi har hele dagen for oss, og starter fra Vestnes eller Molde kl. 08:30. Turen går ut Romsdalsfjorden, forbi øya Tautra på styrbord side, babord om vi går fra Molde, og vi passerer både Tomrefjord, Fiksdal og etterhvert Rekdal på babord side.

Ved Midsund går vi inn under Midsundbrua, og fortsetter nord-vestover mot åpningen ut mot Harøyfjorden. Her setter vi kurs mot Finnøy, og går gjennom et nydelig kulturlandskap med mange holmer og skjær. Å sitte på flybrigde og nyte sol og sommer i nydelig vær kan ikke bli bedre enn akkurat her.

Misund med Misundbroa til høyte i bildet. Vi seiler under den fra høyre i bildet.

Finnøya. En perle i havgapet.
Video: Hugo Ulstein

De siste nautiske milene inn mot Finnøya er ganske spesielle. Her er det grunnt, med sandbanker ca 4-5 meter under kjølen. Vannet er klart, og vi kan hele tiden se bunnen helt klart. Det er som en får en følelse av å sveve over grunnen.

Innløpet til gjestehavnen på Finnøya går gjennom en forholdsvis trang kanal, hvor vi passerer Finnøy Havstuer. Selve gjestehavnen ligger godt vernet mot vær og vind helt inne i bukta.

Etter å ha lagt til ved flytebryggen kan man gå ca 150m til Havstuene for å nyte en bedre lunch.

Her på Finnøya er det også bygd opp et lite museum helt nede ved gjestebryggene. Der står det en mer enn 80 år gammel semidiesel motor som ble produsert på Finnøya! Vi har kontakt med de som driver dette museet, og når vi er der, kan vi få de til å komme og starte opp motoren for oss. Det er en fantastisk følelse å stå ved et berg av en maskin, og høre hvert eneste stempelslag!

Den dobbeltsylindra 100 hestekrefters båtmotoren ble bygget på Nils N. Finnøy Motorfabrikk på Finnøya i 1934. Samme år ble den montert i rutebåten «Legona». Der sto den til båten ble kondemnert i 1995. Legona-motoren ble restaurert og overhalt av Nils O. Finnøy, Nils N. Finnøy og Anders Finnøy og montert inn i et eget bygg ved havna på Finnøya, Finnøy Motormuseum. Omvisning og oppstart av motoren etter avtale. Finnøy Motorfabrikk la grunnlaget for en stor del av den mekaniske industrien i Møre og Romsdal. Gründeren var Nils N. Finnøy (1865 - 1939). (RB-net)

Badeland "Håp i havet" på Finnøy. 50 meter fra gjestebryggen.

Finnøy Motor. En 2 cyl. semidiesel vil bli startet. Må bare oppleves!

Overnatting på Finnøy Havstuer

Dersom dere velger alternativet med å bli over en natt på Finnøya, vil dere ha muligheten til å legge dere inn på Finnøy Havstuer. Da vil man også få tid til å utforske øya mye mer, og f.eks leie seg sykler og ta en rundtur på øya. Her er også et flott badeland hvor både store og små kan kose seg i godt oppvarmet vann mens man ser ut over Nordsjøen i all sin prakt.

Vi vil ligge over med båten og vente på at dere har nytt en bedre frokost før vi starter på returen til Vestnes.

Finnøy Havstuer. Fantastisk god mat!

Her kan dere overnatte om dere velger en 2 dagers tur. Vi venter i båten som ligger i gjestehavnen, 150 m unna!

Priser

Dags-turen er beregnet til 10 timer.

Max 12 personer
Grunnpris: kr. 12.500.-

Værforbehold.

Send forespørsel om booking på vår "Kontakt oss" side.

 

Overnatting på Finnøy Havstuer.
Vi kan være behjelpelig med å booke rom til dere. Bare oppgi hvor mange enkle/doble rom som ønskes. Dere vil selv måtte betale for rom og bespisning på Havstuene.Vi overnatter i båten og returnerer til utgangspunktet neste dag.

Max 12 personer
Grunnpris: kr. 14.500.-

Værforbehold.

Send forespørsel om booking på vår "Kontakt oss" side.

Vi går både fra Vestnes småbåthavn og fra Reknes Gjestehavn, Molde.