Fjordcruise Romsdalsfjorden

Never Stop Exploring Your World

På tur til Bud med "Bare Du"

Vi har hele dagen foran oss når vi starter fra Vestnes eller Molde kl. 09:00 på denne turen, som vil ta ca. 9 timer. Vi går nordover og krysser Romsdalsfjorden med kurs mot Julsundet om vi går fra Vestnes. Fra Molde holder vi rett vest, og runder inn Julsundet mot styrbord. Ved innløpet til Julsundet passerer vi Julneset på Mordal, hvor tyskerne bygde bunkerser under 2. verdenskrig. Vi passerer helt inn til anlegget.

Herifra bærer det videre nordover, og vi får Gossen med Ormen Lange anlegget på babord side. Her blir naturgass brakt i land fra Ormen Lange feltet ute i Norskehavet. Etterhvert runder vi nord-enden på Gossen, og legger om til en mer vestlig kurs. I det fjerne ser vi allerede Søre og Nordre Bjørnsund. Men vi skal ikke dit. Vi går videre nordover, retning Hustadvika, og får snart Bud på styrbord side.

Bud, med gjestehavna hvor vi legger til, plassert midt i bildet. Bjørnsund skimtes til venstre i bildet.

Vi legger oss til ved gjestebryggen innenfor moloen som skjermer havna for store dønninger fra Norskehavet. Her ligger vi godt og trygt, og i nærhet til attraksjonene og spisestedene på Bud.

Vårt forslag er å gå de 60 meterene til Reataurant Bryggen, og innta en bedre lunch der, før vi tar trappene opp til Bud Kystmuseum.

Fra lunchbordet har vi en fantastisk utsikt over begynnelsen på Hustadvika!

Fra kanonstillingene på fortet.

Bud Kystmuseum

Etter lunchen beveger vi oss opp til Bud Kystmuseum. Her er det mye å både se på og bli oppdatert på. Dette er en opplevelse som kommer til å sitte lenge, og anbefales på det sterkeste!

Bud Kystmuseum består av to deler. Ergan Kystfort, som er et krigshistorisk museum bygget rundt tyskernes kystfort fra andre verdenskrig, og Kystmuseet som er en kulturhistorisk utstilling i to etasjer. Ergan Kystfort er et krigshistorisk museum fra andre verdenskrig. Anlegget er et tysk krigsfort som er restaurert. Fortet ble bygget på Ergan i perioden 1941-1945 og omfatter anlegg i fjell med operasjonsrom, kommandosentral og forlegningsrom Her er våpen, utrustning og tekniske installasjoner samt personlig utstyr.

Utstillingen berører også de lokale krigsbegivenheter. Ergan kystfort var en del av Atlanterhavsvollen, et omfattende forsvarssystem som gikk fra Murmansk til Spanskekysten. "Festung Bud», som tyskerene kalte det, var 1 av ca 1500 forsvarsstillinger fra Norges grense mot Sovjunionen i nord, til den spanske grensen mot Frankrike i sør. Langs norskekysten ble det bygd i alt 293 kystfort. Vi tilbyr omvisning i to av fortets bunkere.

Bud, en utpost på Norskekysten!

Priser.

Dags-turen er beregnet til 9 timer, hvorav båtturen tar 3 timer hver vei. Det vil bli servert et lettere måltid ombord på returen.

Max 12 personer
Grunnpris: kr. 12.500.- 

Værforbehold.

Send forespørsel om booking på vår "Kontakt oss" side.

Vi går både fra Vestnes småbåthavn og fra Reknes Gjestehavn, Molde.