Fjordcruise Romsdalsfjorden

Never Stop Exploring Your World

Med "Bare Du" til Ona Fyr.

Dagstur eller med overnatting på Ona Havstuer.

Vi har hele dagen for oss, og starter fra Vestnes kl. 08:30. Turen går ut Romsdalsfjorden, forbi øya Tautra på styrbord side, og vi passerer både Tomrefjord, Fiksdal og etterhvert Rekdal på babord side.

Ved Midsund går vi inn under Midsundbrua, og fortsetter nord-vestover mot åpningen ut mot Harøyfjorden. Her setter vi kurs mot Ona Fyr, og går gjennom et nydelig kulturlandskap med mange holmer og skjær. Å sitte på flybrigde og nyte sol og sommer i nydelig vær kan ikke bli bedre enn akkurat her.

Midsund. Vi passerer brua fra sør, og fortsetter nord-vest mot havet.

Ona Fyr.

De siste nautiske milene inn mot Ona er ganske spesielle. Her er det grunnt, med sandbanker ca 4-5 meter under kjølen. Vannet er klart, og vi kan hele tiden se bunnen helt klart. Det er som en får en følelse av å sveve over grunnen.

Innløpet til gjestehavnen på Ona er godt merket, og vi følger sjømerkene nøye for å komme trygt i havn.

Når vi har fortøyd, er det på tide med en god lunch. Den inntar vi på Ona Havstuer. Dette er et ombygd fiskemottak, og historien sitter i veggene!

Dersom dere er på en dagstur til øya, rekker dere å ta en liten tur til jettegrytene sør øst på øya etter lunch. Men vi anbefaler at dere velger overnatting på Ona Fjordstuer når dere først er på en av Norges ytterste øysamfunn!

Om dere gikk på barneskolen på 70-80 tallet er det klart dere har hørt værmeldingene fra Ona fyr, hvor opp leser alltid syntes det var kjipt å lese opp temperaturene dersom det var 9 grader på Ona ..... :)

Fra fyret har dere en eventyrlig utsikt! Og om man velger en overnatting på Ona fyr, vil dere garantert sitte ved fyret og se sola bli slukt av havet. Det synet vil dere aldri glemme! Dere vil da også ha mye bedre tid på å utforske denne utposten mot Nordsjøen.

Interiør fra Ona Havstuer med Ona Fyr i bakgrunnen

Ona Havstuer med fyret til høyre i bildet.

Informasjon og priser.

Dags-turen er beregnet til 12 timer, hvorav båtturen tar 4 timer hver vei.

Dette er vår lengste tur, og på denne turen vil det bli servert et lett måltid ombord. Det er også muligheter for å kjøpe drikke ombord.

Max 12 personer
Grunnpris:        kr. 13.500.-
Lunch ombord, kr.      150.-

Værforbehold.

Send forespørsel om booking på vår "Kontakt oss" side.

Overnatting på Ona Havstuer eller hos Hustadvika Adventure. 
Vi kan være behjelpelig med å booke rom til dere. Bare oppgi hvor mange enkle/doble rom som ønskes. Dere vil selv måtte betale for rom og bespisning på Havstuene eller hos Hustadvika Adventure.
Vi overnatter i båten og tar dere med tilbake påfølgende dag.

Max 12 personer
Grunnpris:       kr. 15.500.-
Lunch ombord kr.       150.-

Værforbehold.

Send forespørsel om booking på vår "Kontakt oss" side.